Телефони: 032622890 / 0884641904

Bambo Nature

Bambo Nature

Bambo Nature

Bambo Nature

Ново поколение екологични пелени, създадени с грижа за бебетата и околната среда!  Датската компания Abena e производител на марката и е сред първите сред производителите на памперси в света. Bambo Nature са първите пелени в света, които са сертифицирани с уважаваната и надеждна екомаркировка „Nordic Ecolabel“- нежни, меки и са изработени от екологично чисти материали.

Bambo Nature са произведени в Дания в предприятие, в което се рециклират 95% от всички отпадъци от производството.   Целулозната маса, използвана в памперсите Bambo Nature е екологично чиста и биоразградима и идва от устойчиво горско стопанство, където са засадени повече дървета, отколкото отсечени, давайки на марката сертификат от FSC - Forest Stewardship Council (Съвет за стопанисване на горите) – символ, гарантиращ, че продуктът е произведен със суровини от отговорно управлявани горски масиви.  

Bambo Nature са отличени от английското списание „Ethical Consumer Magazine“ за "Най-добра покупка" за своята функционалност и екологичност и са независимо акредитирани с еко сертификат Nordic Ecolabel - официална екомаркировка за продукти, отговарящи на строгите екологични стандарти и критерии на скандинавските страни за опазване на околната среда.  

Еко памперсите, тренировъчните гащички и мокри кърпички Bambo Nature са в челните редици на технологичното развитие от функционалността на продуктите до материалите, от които са изработени.   Родителите по света могат да се доверят на Bambo Nature не само с грижата за своето бебе, но и да са уверени, че използват продукт, който е разработен с мисъл за околната среда.  

 • За производството на Bambo Nature се използват възобновяеми суровини. 
 • Дървесината, използвана в производството се извлича от устойчиво горско стопанство, където повече дървета са засадени, отколкото отсечени.
 • Не се добавя абсолютно никакъв хлор по време на процеса на избелване.
 • Не се използват химични вещества или съединения от списъка с вещества предизвикващи сериозно безпокойство SVHC (от Регламента REACH, член 33 (2)).
 • Не съдържат вещества, които са вредни за здравето или околната среда (фталати, органични калаени съединения (МВТ, DBT, TBT), тежки метали, хлор (CI), формалдехид (HCHO), колофон, азо-пигменти, PVC.  Abena забранява използването на всяко химично вещество или съединение, което е известно като локално дразнещо или води до изостряне на чувствителността.  В процеса на производство се спазват строги изисквания  В завода е въведено намалено потребление на енергия. Бебешките еко пелени Bambo Nature са произведени с най-новата и най-ефективна машина за пелени.
 • Фирмата се придържа към изискванията за потреблението на ресурси.
 • Не се използват вредни химикали по време на производството (без оптически избелители, без лосиони за грижа за кожата, без парфюми или етерични масла, без вещества за премахване на миризмата).
 • Вече изцяло са намалени всички отпадъци, които възникват по време на производството. Дори праха се филтрира, събира и използва повторно.  Опаковане и дистрибуция на продукцията фокусирано се върху намаляване на отпадъците и използването на горива.
 • Опаковката е произведена от висококачествени материали с най-ниските възможни въглеродни емисии. 
 • Продуктите и опаковъчните материали могат да бъдат унищожени чрез рециклиране, изгаряне или компостиране.
 • При дистрибуцията на продукцията, фокусът е насочен към намаляване на употребата на горива.
 • При производството на еко пелените Bambo Nature се спазват строги екологични изисквания, за да се осигури минимално въздействие върху околната среда.

Сертификати:  Nordic Ecolabel  Екомаркировката Nordic Ecolabel за целия асортимент артикули Bambo Nature e Вашата гаранция, че продуктите са сертифицирани, като щадящи околната среда. Някои от най-строгите изисквания, които бебешки пелени трябва да изпълнят, за да бъдат обозначени с екомаркировка са:

•    Продуктите не трябва да съдържат оптически избелители или парфюми;

•    Да отговарят на въведените ограничения за производствени отпадъци, създадени в процеса на производство.

•    Не се допуска използване на овлажняващ лосион или подобни вещества.

•    Продуктите трябва да съдържат възобновяеми суровини.  FSC® маркировка   Forest Stewardship Council (Съвет за стопанисване на горите) е международна неправителствена организация с идеална цел, посветена на насърчаването на отговорно управление на горите в световен мащаб. FSC сертификацията се разглежда като златен стандарт за отговорно управление на горските територии. Това е основната причина, поради която FSC е най-успешната система за горска сертификация в света, във връзка с разпознаването на търговската марка и открояването на пазара. Маркировката FSC върху продуктите Bambo Nature е Вашата гаранция, че целулозната маса, използвана в нашите продукти идва от устойчиво горско стопанство, където повече дървета са засадени, отколкото отсечени.  

•  Дерматологично тествани  Продуктите Bambo Nature са дерматологично тествани в независимите германски институти ProDERM (Институт за приложни дерматологични проучвания, Хамбург, Германия) и ATC GmbH (Applied Tox Consult), които удостоверяват, че продуктите са в съответствие с нормативните разпоредби и не предизвикват кожни раздразнения и алергии.  

•  Здравен сертификат от Abena  Здравният сертификат на Abena удостоверява прозрачност при производството и безопасност на всички суровини и съставки, които се съдържат в продукцията.  BRC Consumer Products – Сертификат от Британската асоциация на търговците на дребно за потребителски продукти  Разработените от Британската асоциация на търговците на дребно (BRC) изисквания на BRC Global стандартите, наложени от британските търговци на дребно за определени продукти целят осигуряване на безопасността при употреба, законосъобразността и качеството на продуктите. 

11

продукти

Продукти

«1»Страница 1 от 1